Nașterea Domnului, sub cenzură

0
819

Nașterea Domnului, sub cenzură

Crucea Roșie din Marea Britanie și comisia federală din SUA interzic simbolurile Nașterii Domnului de teama să nu-i supere pe musulmani, un gest care se înscrie în curentul corectitudinii politice.

Nașterea Domnului a fost interzisă de către Crucea Roșie britanică în toate cele 430 de spații pentru strângerea de fonduri. Personalului i s-a impus să dea jos decorațiile și orice alt simbol al sărbătorii creștine, deoarece acestea i-ar putea ofensa pe musulmani.

Un voluntar al Crucii Roșii a declarat: “Pusesem în vitrină scena Nașterii Domnului și ne-au forțat s-o înlăturăm. Se pare că nu putem avea nimic din ce înseamnă Nașterea Domnului. Dacă trimitem felicitări, trebuie să transmitem salutări de sezon sau cele mai bune urări. Însă acestea nu au voie să fie legate direct de Nașterea Domnului. Când am întrebat de ce, ni s-a răspuns: ca să nu-i ofensăm pe musulmani”.

O doamnă a precizat: “Am fost instruiți că nu putem spune nimic ce ține de Nașterea Domnului și cu siguranță nu putem avea un brad de Nașterea Domnului. Nu avem voie să sugerăm prin nimic creștinismul”.

Fapte identice se petrec și în Statele Unite, unde comisia Federal Reserve a înlăturat dintr-o bancă din Kansas citatele biblice, crucile și dispozitivele care cântă “Crăciun fericit, Domnul este cu noi”, pentru că le-au considerat “nepotrivite”. Au înlăturat și versetul zilei de pe pagina de net a băncii.

Federalii au motivat acțiunea astfel: “Pentru un musulman, un evreu, sau un ateu ar putea fi ofensator și ar putea crede că banca îi discriminează”.

Toate aceste lucruri se întâmplă atunci, când Departamentul de Justiţie a dat în judecată o școală pentru că nu i-a acordat concediu unei profesoare musulmance, care a vrut să meargă la Mecca pentru pelerinaj.

www.jurnal.md