Intre 5 si 8 milioane de copii din Rusia sunt nascuti in afara casatoriei

0
1661

Între 5 și 8 milioane de copii din Rusia sunt născuți în afara căsătoriei

Potrivit datelor citate de către şeful Comitetului Dumei de Stat pentru Familie, Femeie şi Copil, Mizulina Elena, între 5 şi 8 milioane de copii sunt născuţi în afara căsătoriei, în Rusia.

„30% dintre copii sunt anual născuţi în afara căsătoriei, în cadrul a ceea ce se cheamă “căsătorie factuală” şi, conform estimărilor experţilor, din cele 26 de milioane de copii aflaţi în Rusia, între 5 şi 8 milioane sunt născuţi într-o astfel de căsătorie factuală”, a declarat Mizulina în cadrul forumului Sfinţenia Maternităţii, care a avut loc în acest weekend în Moscova.

În plus, ea a mai spus că numărul copiilor care locuiesc cu un părinte, potrivit experţilor, e situat între 8 şi 15 milioane.

Mizulina remarca şi faptul că situaţia orfanilor în Rusia este artificială, în mare măsură, întrucât 85% dintre copii sunt „orfani, cu părinţi în viaţă”, fiind „un rezultat al politicii actuale a familiei”.

De asemenea, se pare că numărul de mame singure creşte în mod evident în multe regiuni, fiindcă „aceasta înseamnă o altă sursă de venit, nu foarte mare, dar există oportunitatea obţinerii de bonuri gratuite în staţiuni, avantaje speciale, deşi, în fapt, există un tată şi este chiar apropiat”.

„Deci, in realitate, situaţiile în care oamenii refuză căsătoria sunt create în mod artificial”, este convinsă Mizulina.

www.lacasuriortodoxe.ro