Conferinţă în memoria părintelui Teofil Părăian la Palatul Patriarhiei

0
902

Conferinţă în memoria părintelui Teofil Părăian la Palatul Patriarhiei

Patriarhia Română şi ASCOR Bucureşti vor organiza marţi, 7 decembrie, ora 18:00, o conferinţă dedicată părintelui arhimandrit Teofil Părăian. Conferinţa „Părintele Teofil-Duhovnicul bucuriei” va avea loc în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei.

„Împlinindu-se un an de la trecerea la cele veşnice a părintelui arhimandrit Teofil Părăian, prin cererea, rugămintea şi dorinţa unui mare grup de credincioşi care l-au cunoscut şi ucenici ai părintelui Teofil, s-a concretizat această idee de a organiza o conferinţă în cinstea memoriei lui. Această conferinţă se va numi „Părintele Teofil – Duhovnicul bucuriei”, pentru că acest titlu caracterizează persoana şi personalitatea dânsului. La conferinţă vor fi invitaţi să evoce personalitatea părintelui arhimandrit Teofil Părăian Preasfinţitul Sofian Braşoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei şi Luxemburgului, care a fost mulţi ani ucenic de chilie al părintelui Teofil, protosinghelul Mihail Bobârnat de la „Mănăstirea Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, de asemenea ucenic de chilie al părintelui Teofil, şi prof. univ. Corneliu Berbente, de la Universitatea „Politehnica Bucureşti”, un om de o mare sensibilitate, deoarece este autor de poezii, cu volume publicate şi care a compus şi câteva poezii pentru părintele Teofil”, ne-a declarat părintele Bogdan Scorţea, slujitor la Parohia „Sfânta Vineri” – Pajura şi redactor la Editura Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă.

La final, va avea loc un concert de colinde şi de cântări specifice Postului Naşterii Domnului, susţinut de membrii grupului psaltic „Pajura” al Bisericii „Sfânta Vineri” – Pajura, Bucureşti, şi se va proiecta un scurt film documentar despre părintele Teofil Părăian, realizat de Televiziunea Română.

www.ziarullumina.ro