Liturghie Ortodoxă la catacombele Sfântului Calist din Roma

0
880

Liturghie Ortodoxă la catacombele Sfântului Calist din Roma

Ierarhii ortodocşi români din diaspora prezenţi zilele acestea în Capitala Italiei la întâlnirea cu tema „Conştiinţă Canonică şi Ecleziologie Ortodoxă” au mers astăzi, 25 noiembrie, la catacombele Sfântului Calist din Roma. Aici, cu prilejul sărbătorii Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, a fost oficiată Sfânta Liturghie.

La întâlnire au participat membrii celor două sinoade mitropolitane ortodoxe române din Europa, al Mitropoliei Europei Occidentale şi Meridionale şi al Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi ierarhii Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi şi cei ai Episcopiei Ortodoxe Române din America.

Sâmbătă, ierarhii împreună cu alţi preoţi şi credincioşi din zona Romei vor merge în pelerinaj la Amalfi, acolo unde se vor închina la moaştele Sfântului Apostol Andrei.

Mai multe informaţii aflăm de la Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi.

„Am cântat troparul Sfinţilor Mucenici şi ne-am închinat, cinstind jertfa lor şi mărturisirea credinţei în acele vremuri de persecutare a credinţei creştine. Vom vizita alte Biserici din Roma la fel ca şi în ziua de mâine. Sâmbătă, se va organiza un pelerinaj, împreună cu preoţi şi credincioşi de aici din zona Romei la Amalfi pentru a ne închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei. Astăzi, se va încheia întâlnirea episcopilor care a avut un scop pastoral şi misionar de împărtăşire a experienţelor noastre. Ieri, am avut două conferinţe pe teme canonice despre ”Conştiinţa canonică în Biserica Ortodoxă”, a spus Înaltpreasfinţia Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

www.basilica.ro