Papa si-a cerut scuze public, in catedrala Westminster, fata de copiii victime ale clericilor catolici pedofili

0
819

Papa și-a cerut scuze public, în catedrala Westminster, față de copiii victime ale clericilor catolici pedofili

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit din nou, în această dimineaţă, sâmbătă 18 septe,brie 2010, la Londra, despre problema scandalurilor pe tema pedofiliei, referindu-se la „imensele suferinţe cauzate de abuzurile comise împotriva copiilor” şi exprimându-şi „tristeţea adâncă pentru victimele nevinovate ale acestor fapte penale de nedescris”.

„Din nou, cred că în imensele suferinţe cauzate de abuzurile comise împotriva copiilor, în special în cadrul Bisericii şi al clericilor săi”, a spus Papa în predica ţinută în Catedrala Westminster, revenind asupra uneia dintre temele dominante ale vizitei sale de stat, de 4 zile.

„Îmi exprim durerea mea profundă faţă de toate victimele nevinovate ale acestor crime de nedescris, sperând că puterea harului lui Hristos şi jertfa Lui le vor aduce o reconciliere profundă şi vindecarea”.

„Recunosc, de asemenea, alături de voi, ruşinea şi umilinţa pe care noi toţi le induram din cauza acestor păcate”, a mai spus el.

Din primele zile ale vizitei sale, joi, Benedict al XVI-lea a recunoscut că „autoritatea Bisericii nu a fost suficient de vigilenă” în gestionarea acestor cazuri, conform unui raport AFP la acea oră. Biserica a „nu a fost suficient de rapidă şi de fermă în luarea măsurilor necesare”, a adăugat el.

Publicarea, în noiembrie 2009, a unui raport care dezvăluia sute de abuzuri sexuale asupra copiilor, comise de preoţi din Irlanda, şi acoperite de ierarhie, a condus la cea mai gravă criză a Bisericii, din ultimii ani. Scandaluri similare au apărut si în Germania şi Belgia.

www.lacasuriortodoxe.ro