Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din Bulgaria vor suna pentru introducerea educaţiei creştin-ortodoxe în şcoli

0
990

Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din Bulgaria au sunat pentru introducerea educaţiei creştin-ortodoxe în şcoli

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria au hotărât în cadrul şedinţei sinodale din 20 septembrie 2010, ca, în data de 24 septembrie 2010, de la orele 12.00 până la orele 12.15, clopotele tuturor bisericilor din ţară să bată pentru educaţia creştină.

„Ce trebuie să facem, ca ai noştri copii să primească o instruire desăvârşită şi o înaltă cultură duhovnicească? – se spune în comunicat. Se cuvine ca toate forţele să lucreze şi să contribuie la mântuirea copiilor noştri! Se cuvine ca toate forţele să lucreze şi să contribuie la mântuirea copiilor noştri!” Clopotele vor bate în Bulgaria, pentru că pâinea zilnică de care avem nevoie, noi şi copiii noştri, nu este doar cea materială, ci şi cea spirituală”.

„Clopotele vor bate, chemându-i pe toţi să se nevoiască, pentru că învăţământ spiritual şi moral constituie tot ceea ce este mai esenţial şi una din cele mai înalte realizări ale culturii noastre naţionale şi ale civilizaţiei europene, iar poporul bulgar va avea un viitor demn, dacă educaţia creştin ortodoxă se va preda pretutindeni şi tuturor”.

www.eph.md