Binecuvântare pentru învăţăceii de la Facultatea de Arte Plastice

0
831

Binecuvântare pentru învăţăceii de la Facultatea de Arte Plastice

La fiecare început de an de studii Facultatea de Arte Plastice a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice cere ajutorul Domnului pentru un an liniştit şi cu reuşite la învăţătură. Este o facultate în cadrul căreia deja de opt ani este deschisă secţia Pictură Murală. Astfel, preoţii profesori de la această catedră au oficiat slujba Te-Deum-ului: Prot. Veaceslav Ciorbă, Prot. Eugen Onicov şi Prot. Octavian Moşin.După slujbă a urmat stropirea cu apă sfinţită a edificiilor instituţiei, iar profesorii şi studenţii au primit iconiţe spre rugăciune.
Dna decan Felicia Saviţchi ne-a comunicat următoarele: „Facultatea noastră şi-a schimbat foarte mult atitudinea de când sunt predate discipline teologice.

Tinerii devin mai atenţi la ceea ce afirmă, sunt mai cumpătaţi şi cu mai multă dragoste şi înţelegere faţă de cei din jur. Astfel, credem că aceste rugăciuni comune sunt binevenite pentru luminarea şi consolidarea colectivului”.
La rândul său, şeful catedrei de pictură dl Valeriu Jabinschi, a mărturisit: „În anul 2002 când am revenit dintr-o stagiere din Italia am propus deschiderea unei secţii de pictură murală, lucru realizat în comun cu Facultatea Arte Plastice şi Academia Teologică. Cele patru promoţii de pictori bisericeşti au dat peste 25 de pictori care activează atât în republică, cât şi peste hotarele ţării. În aceşti ani am realizat proiecte comune de restaurare a sfintelor lăcaşe din republică, precum şi din Ucraina. Actualmente la această secţie îşi fac studiile 16 studenţi”.

Biroul de presă al Mitropoliei Moldovei