100 de ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca

0
823

100 de ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca

Pe 29 septembrie se împlinesc 100 de ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca. Fundaţia Arsenie Boca a decis să celebreze 100 de ani de la naşterea Părintelui în perioada 24-26 septembrie, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Cu această ocazie se va organiza un simpozion dedicat Părintelui, la care vor participa Î.P.S. Laurenţiu Streza – Mitropolitul Ardealului, P.S. Daniil Stoenescu – Episcop-Locţiitor al Episcopiei Daciei Felix, Pr. Conf. Dr. Constantin Necula (Facultatea de Teologie din Sibiu), domnul Dan Lucinescu – Preşedinte de onoare al Fundaţiei Creştine Părintele Arsenie Boca, doamna Prof. Dr Aurelia Bălan-Mihailovici, domnul Adrian Petcu (istoric CNSAS şi teolog), pictorul Ştefan Câlţea şi mulţi alţii.

Membrii fundaţiei vor ridica o troiţă în amintirea Părintelui, în apropierea altarului din pădure, care este lucrată de unul dintre cei mai buni specialişti, maestrul Paler din Lisa – Făgaraş, care a colaborat cu Părintele Arsenie la mai multe lucrări. Costul realizării Troiţei este de 3.500 lei.

theologhia.wordpress.com