Mitropolitul schismatic de Lvov şi Sokalisk nu a mai reuşit să revină în sânul Bisericii Ortodoxe Canonice din Ucraina

0
1050

Mitropolitul schismatic de Lvov şi Sokalisk nu a mai reuşit să revină în sânul Bisericii Ortodoxe Canonice din Ucraina

Fostul secretar al Sinodului auto-proclmatei „Patriarhii de Kiev”, a dorit foarte mult, încă pe când era în viaţă să revină în sânul Bisericii Ortodoxe Canonice din Ucraina. Declaraţia a fost făcută de Mitropolitul de Volokolamsk – Ilarion Alfeev, Preşedintele Departamenului de „Relaţii Externe” din cadrul Patriarhiei Ruse.

«Eu personal l-a cunoscut (pe Andrei Gorka) şi nu odată am discutat cu el – ne-am întâlnit de două ori, şi de mai multe ori am discut la telefon. Dorea foarte mult să revină în sânul Biserici Canonice. De fiecare dată când ne întâlneam, el spunea: «În fiecare zi mă blestem pentru că am ajuns schismatic», – a declarat mitropolitul Ilarion.

„Cu câteva zile înainte de moartea sa, Andrei Gorak căuta să-şi întocmească dosarul necesar pentru a-şi împlini visul revenirii sale sub ascultarea de Patriarhia Rusă. Dar cu câteva zile până a-şi împlini dorinţa, el moare fără de veste. Sigur avea o sănătate şubredă. A suferit mai multe operaţii. Dar moartea lui ne-a pus pe gânduri, e foarte straniu şi dureros în acelaşi timp. Şi zic asta pentru că ştiam cu toţii că vroia foarte mult să revenă chiar cu câteva zile în sânul B.O.Ucrainene Canonice…», – a mai adăugat mitropolitul Ilarion.

pravoslavye.org.ua