Pedeapsa exemplara: pedofilii vor fi castrati chimic

0
581

Pedeapsă exemplară: pedofilii vor fi castrați chimic

Pedofilii și persoanele condamnate pentru incest vor fi castrați chimic, după ce, marți, a intrat în vigoare un amendament al codului penal polonez.

Propunerea a aparținut premierului Donald Tusk și a fost adoptată de 400 de deputați. Premierul polonez a lansat această inițiativă legislativă în septembrie 2009, după ce un bărbat de 45 de ani a fost arestat pentru că și-a sechestrat și violat timp de șase ani fiica, acum în vârstă de 21 de ani.

Potrivit noilor prevederi, o persoana care violează un minor sub 15 ani sau un membru al familiei apropiate „poate fi supus, în mod obligatoriu, deciziei unui tribunal de a urma tratament farmaceutic sau psihiatric, pentru diminuarea pulsiunilor sexuale”. Totuși, conform Mediafax, instanța va trebui să consulte, însă, opinia unui psihiatru, a unui sexolog și a unui psiholog înainte de a lua această măsură.

Violul asupra unui minor este considerat o infracțiune gravă în Polonia și se pedepsește cu închisoare de la trei la 15 ani, conform noului cod penal.

www.agentia.org