Creştinii ortodocşi din Bulgaria au cerut Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Bulgare să se pronunţe în ceea ce priveşte poziţia Ortodoxiei faţă de masoni!

0
608

Creştinii ortodocşi din Bulgaria au cerut Sfântului Sinod să se pronunţe în ceea ce priveşte Ortodoxia faţă de masoni!

După scandalul de la una dintre bisericile ortodoxe din Sofia, unde, după funeraliile marelui maestru din loja masonică Ivan Stavreva a fost săvârşită şi ceremonia masonică de înmormântare, creştinii ortodocşi au trimis o scrisoare deschisă adresată Patriarhului Biseircii Bulgare Maxim şi clerului din această Biserică. Semnatarii scrisoarii au cerut ierarhiei să-şi exprime atitudinea lor faţă de francmasonerie în întregime cât şi faţă de slujitorii Bisericii care sunt membri a aşa organizaţii masonice ca „Ordinul Templierilor” s-au „Rotary-klub” în particular!

În scrisoare se spune:

„Abţinându-ne de la a judeca persoane anume, care binevol au devenit mebri a astfel de organizaţii şi cum le stă bine unor creştini ortodocşi, care mărturisesc Adevărata credinţă în Judecata Înfricoşătoare a Adevăratului Dumnezeu, noi declarăm că ar trebui să condamnăm categoric pe cei, care aparţin unor organizaţii care au ca scop lupta împotriva lui Dumnezeu şi a Bisericii Sale”!

Istoria a arătat în mod repetat că aceste organizaţii sunt ateie şi Antihristice. Cele mai recente probe demonstrează că structura mişcării masonice au reprezentanţi în Parlamentul European, care fundamentează necesitatea de a se opune influenţei creştinismului. Scopul real al acestei opoziţii este clar – aceasta voieşte distrugerea ortodoxiei ca singură mărturisitoare  a învăţăturilor lui Hristos. Noi insistăm ca în baza articolului 132, cap 11 din Statutul Bisericii Ortodoxe Bulgare –  Sfântul Sinod, care este şi Capul nostru în calea mântuirii, să condamne apartenenţa clericilor şi mirenilor care aparţin acestor mişcări adverse! Autorii scrisorii cer Sfântului Sinod, în conformitate cu canoanele stabilite să aplice mustrare celor implicaţi în organizaţiile masonice, până la caterisire pentru clerici şi pentru mireni excomunicare. Aceştia reamintesc despre faptul că şi unii mitropoliţi, aparţin lojilor masonice, care chiar au ajuns să organizeze în 2009 Adunarea anuală a aşa numitului „Sobor duhovnicesc a Cavalerilor Templieri ”.

www.sedmitza.ru