Biserica argentiniana solicita organizarea unui referendum vizand casatoriile gay

0
735

Biserica argentiniană solicită organizarea unui referendum vizând căsătoriile gay

Biserica Catolică argentiniană a solicitat organizarea unui referendum vizand casatoriile gay, în timp ce un proiect de lege de legalizare a unirii a două persoane de acelaşi sex se discută în Parlament, la Buenos Aires.

„Referendumul este o variantă mai rezonabilă decât legiferările pe care nişte parlamentari le iau sub presiune”, a declarat episcopul Antonio Marino, ale cărui observaţii au fost publicate duminică, 27 iunie 2010, în cotidianul La Nacion.

Proiectul de lege a fost adoptat în luna mai de către Camera Deputaţilor, cu 126 contra 109 voturi, şi cinci abţineri. Acesta urmează să fie dezbătut în Senat, la mijlocul lunii iulie.

Potrivit episcopului, numeroşi senatori se opun, dar guvernul face presiuni pentru aprobarea acestui text care va face ca Argentina să fie primul stat latino-american care permite căsătoriile gay.

Proiectul prevede diferite drepturi cuplurilor gay, în materie de social, dar nu menţionează problema adopţiei, legea actuală neîmpiedicând în mod expres adopţia.

Biserica din Argentina se pregăteşte să lanseze un apel la manifestaţie, înaintea Congresului din 13 iulie 2010, în ajunul prezentării proiectului în Senat.

Începând din decembrie 2009, cinci cupluri de acelaşi sex au obţinut în instanţele din Argentina dreptul de a se căsători. Mai multe dintre aceste uniuni, cu toate acestea, au fost anulate de alte instanţe.

www.lacasuriortodoxe.ro