4500 de euro pentru a renunţa la avort

0
530

4500 de euro pentru a renunţa la avort

Guvernatorul regiunii italiene Lombardia, Roberto Formigoni, a demarat o campanie inedită de stimulare a natalităţii, oferind câte 4.500 de euro fiecărei femei lipsite de posibilităţi materiale care decide să renunţe la avort şi să dea naştere unui copil, comunică ziare.com.
Formigoni şi-a justificat măsura reamintind că la alegerile regionale din luna martie a promis că va face tot posibilul ca femeile sa recurgă la avorturi din cauza dificultăţilor materiale cu care se confrunta, scrie publicaţia britanică The Times.
Deşi este criticat de oponenţii săi politici, guvernatorul nu se lasă chiar dacă pentru a pune în practică acest proiect va trebui să scoată din buget circa 5 milioane de euro, sumă estimativă.
Conform proiectului, fiecare gravida va primi 250 de euro lunar, timp de 18 luni, sumele urmând să fie acordate prin intermediul unui centru care va fi înfiinţat în acest scop.
Ideea a fost privită de multi cu scepticism şi chiar criticată. Cintia Sasso, o cunoscută scriitoare feministă din Milano, a caracterizat-o drept „propagandă curată” şi a apreciat că suma este ridicolă, întrebându-se cu ce se vor descurca aceste femei după ce bebeluşii vor împlini 18 luni.

www.jurnal.md