Sfinţenii din Franţa aduse spre închinare creştinilor binecredincioşi din Moldova

0
911

Sfinţenii din Franţa aduse spre închinare creştinilor binecredincioşi din Moldova

În seara zilei de 8 mai, la Catedrala Mitropolitană au fost aduse spre închinarea credincioşilor părticele din moaşte ale mai multor Sfinţi Apostoli, ale Sf. Irh. Nicolae, ale Sf. Mucenici Alexandra, Ana şi Sofia.

Sfinţeniile au fost aduse de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din incinta cimitirul rus din Paris, Franţa. Cel care însoţeşte sfinţeniile este Protoiereul Vasile Şevciuc, slujitor la această biserică.

Moaştele se vor afla la Catedrala „Naşterea Domnului” până duminică seara, de unde vor fi duse la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta Universităţii de Stat din Moldova. La această biserică ele vor fi expuse spre închinare până la data de 16 mai, de unde vor fi transportate în parohia Olişcani, Şoldăneşti.

Părintele Adrian Babin de la biserica din Olişcani, care a facilitat aducerea acestor sfinţenii, ne-a comunicat că sfintele moaşte se vor afla în republică aproximativ o lună şi vor fi purtate prin diverse localităţi pentru ca credincioşii dreptmăritori să aibă posibilitatea de a se închina sfinţilor prin părticele din moaştele lor.

www.mitropolia.md