„Bazele Ortodoxiei” – Subiect de bază la Adunarea Blagociniei de Orhei!

0
1019
„Bazele Ortodoxiei” – Subiect de bază la Adunarea Blagociniei de Orhei!
De curând, a fost convocată Adunarea ordinară a Blagociniei de Orhei, subiectul principal al discuţiei axându-se pe tema predării obiectului de studiu „Bazele Ortodoxiei” în şcolile din Republica Moldova! Vedeţi şi Galeria Foto de la eveniment!
În cadrul Adunării, părintele Blagocin a familiarizat pe toţi preoţii cu problema predării obiectului în şcoli, vorbind totodată şi despre paşii următori, pe care fiecare preot, dator este să-i înterprindă!
„Viitorul nostru, al ţării noastre depinde în cea mai mare măsură de acest pas, pentru că copiii, sunt viitorul nostru, viitorul acestei ţări”, a afirmat părintele în cadrul discursului său!
Noi suntem datori să susţinem fiecare pas interprins de Înalt Prea Sfinţitul Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove, pentru a reuşi să aducem obiectul de studii „Bazele Ortodoxiei” în şcolile noastre! Nu avem ce ne aştepta la o lucrare uşoară, nici acum, şi nici după întroducerea obiectului în şcoli, pentru că după urmează pregătirea cadrelor didactice, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, le vom reuşi pe toate!”, – susţine părintele blagocin!
„Nu trebuie să ne minţim, crezând că odată cu întroducerea religiei în şcoli se vor încheia toate problemele! Desigur, că vor fi şi lacune, şi anumite greşeli, dar suntem convinşi, că în câţiva ani, toate acestea vor dispărea, „Bazele Ortodoxiei” ocupându-şi locul său firesc în programul de învăţământ al Şcolilor din Republica Moldova!”
„Trebuie totdeauna să ţinem minte faptul, că primele şcoli, au apărut anume în jurul Bisericilor şi a Mănăstirilor, care au fost lumină pentru creştinii ortodocşi ai secolelor trecute, în cele mai de cumpănă momente din istoria mult pătimitorului nostru popor!”

Spre sfârşit, toată adunarea şi-a manifestat viul interes faţă de problema predării religiei în şcoală, dorind din toată inima ca lucrările premergătoare începerii colectării semnăturilor să se desfăşoare într-un ritm foarte rapid şi bine organizat, ceea ce ar facilita o desfăşurare fructuoasă a referendumului naţional, spre care tinde atât de mult Biserica Ortodoxă din Republica Moldova! Astfel, decizia finală a Întregii Adunări a fost de a participa la lucrările Adunării Generale a tuturor preoţilor creştin-ortodocşi din Moldova, dimpreună cu mai mulţi creştini din fiecare parohie, care v-a avea loc la 8 mai curent!
Dumnezeu să binecuvânteze Ţara noastră!
Biroul de presă a Blagociniei de Orhei