Presa din Moldova, va fi vre-odată liberă?

0
884

Presa din Moldova, va fi vre-odată liberă?

E trist! Se pare că Presa din Moldova nu a fost, nu este şi nici nu va fi vre-odată liberă! O spun cu toată sinceritatea! Evenimentele de ultimă oră, m-au convins pe deplin de acest lucru! Totuşi, până nu demult, credeam că careva dirijor trage din sfoară doar când e vorba de politică! Se vede că m-am înşelat! Şi Biserica Ortodoxă, stă în gât cuiva!

Spre exemplu, la 8 mai, Scuarul Catedralei din Chişinău, a găzduit în jur de 40000 de creştini ortodocşi, ca până la urmă, mult stimaţii noştri jurnalişti, să indice câteva sute! De fapt cine ştie, poate aşa matematică au făcut prin şcoli sărmanii… Şi când stai să te gândeşti că ore de matematică s-au făcut destule şi oricum o duc rău cu calculele, ce să mai cunoască ei despre Dumnezeu, dacă despre Ortodoxie nu au învăţat nimic!  Au trecut, ceva timp în urmă Sărbătorile de Crăciun! Mult stimata noastră presă, liberă şi independentă din Moldova, nu a vorbit decât despre faptul că această sărbătoare nu se sărbătoreşte la o dată corectă! S-a început şi Postul Mare! Se pare că, pentru Unimedia, această sărbătoare nu a fost un eveniment! Ca de fapt, şi Adunarea din Scuarul Catedralei! Ăştia nu au găsit de cuviinţă decât să preia un aricolaş micuţ de la Publica Tv, şi acela scris din ajun, presupun verificat de cei de sus şi atât! Despre Învierea Domnului, Săptămâna Patimilor, nu mai vorbim! Ah da, mă scuzaţi! S-a vorbit, numai că sau adus careva contraargumente! Am înţeles destul de bine, că pentru presa din Moldova, aceste evenimente înseamnă nimic! S-au adunat la 8 februarie, la Palatul Naţional câteva mii de oameni, creştini ortodocşi, care au discutat despre toleranţă, în societatea de astăzi! Nici un articolaş, nu tocmai careva materiale video sau foto! La 8 mai – 40000 de oameni! Sunt convins, atâta lume adunată la un loc, într-un duh, Chişinăul nu a văzut de la Marea Adunare Naţională! Presa tace! S-a întâmplat chestiunea cu menora! Apără Doamne şi păzeşte câte cuvinte s-au scris la adresa „extremismului” din Biserica Ortodoxă! Nimeni însă nu a vorbit despre faptul că în Ierusalim, cu o săptămână în urmă evreii au pângărit o Biserică Ortodoxă, scriind pe pereţii ei diferite uvinte injurioase la adresa lui Hristos! Noi, ortodocşii, am fost calificaţi drept extremişti de „presa liberă şi independentă”, iar „bieţii” evrei, mucenici! Au ieşit ortodocşi să spună nu homosexualilor! Foarte mult a vorbit presa, că uite, doi oameni au ieşit şi din pricina lor, nu au linişte „sărmanii homosexuali” şi cică din pricina ortodocşilor, Moldova nu va putea intra în UE. Ţin să-i întreb pe cei de la Jurnal! Domnilor! Oare două lebede homosexuale, sunt mai importante pentru Dvs., decât Adunarea a atâta amar de lume? Domnilor jurnalişti, chiar nu vă mustră conştiinţa? Fraţilor, în mare masă, nu sunteţi şi Domniile Voastre creştini ortodocşi? Or să fim sinceri până la urmă! Dirijorii din spate nu v-au prea permis să vorbiţi la subiect! Se vede că, totuşi pe cineva, Biserica Ortodoxă, îl deranjează, iar Dvs., nu puteţi decât să le jucaţi, după cum vă cântă? Ce ziceţi? Am sau ba dreptate?

E trist! E trist de tot faptul că schimbarea conducerii ţării, nu a schimbat situaţia din ţară! Cu nimic! Nici la un capitol. De presă nu mai vorbim… Nimic nu s-a schimbat! Ba mai rău! Iertaţi-mi expresia, s-au „curvit” şi cei, „independenţi”! Şi când te gândeşti că asta este doar latura ce ţine de sfera spirituală… În fine, am dorit mult să vă transmit un mesaj, prin acest articol:

Nu te teme „Presă liberă şi independentă” din Moldova! Atâta timp, cât vei pupa papucii celor ce conduc ţara, cât şi a diferitor masoni,  nimeni nu vă va închide siturile, vocile, telefoanele, etc. Atâta timp ve-ţi fi cu adevărat, „liberi şi independenţi”!

Preot Iulian Raţă