Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a dat start campaniei de binefacere pentru copiii orfani „Durerea se vede şi se simte de aproape”

0
749

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a dat start campaniei de binefacere pentru copiii orfani „Durerea se vede şi se simte de aproape”

Către ziua Internaţională a Copilului, 1 iunie, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a iniţiat campania „Durerea se vede şi se simte de aproape”, prin care îndeamnă creştinii să fie mai aproape de copiii orfani, oferindu-le o mână de ajutor pentru a le alunga tristeţea.

Chiar de la început campania se bucură de un real interes din partea elevilor şi profesorilor din diferite instituţii de învăţământ. Astfel, astăzi la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM a sosit un grup de copii din clasa a VII-a a liceului teoretic „Traian” din Chişinău însoţiţi de diriginta lor domnişoara Victoria Lisnic, membră ASCO, care a declarat că aflând de organizarea campaniei s-a grăbit să anunţe elevii despre acest lucru şi spre bucuria ei, disicipolii s-au arătat foarte receptivi, aducând foarte multe hăinuţe şi jucării.

Cei şapte copii veniţi astăzi la biserică sunt doar o parte dintre elevii liceului „Traian” care au hotărât să-şi ajute semenii mai trişti. Irina Todica, una dintre eleve, a declarat că a văzut în această campanie o posibilitate de a le face o bucurie copiilor lipsiţi de căldura părintească, părere pe care de altfel o împărtăşesc toţi copiii veniţi astăzi la biserica „Întâmpinarea Domnului”.

De menţionat că însuşi Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a binecuvântat şi are grijă de buna desfăşurare a campaniei „Durerea se vede şi se simte de aproape”, Întâistătătorul fiind primul care de Ziua Internaţională a Copilului va oferi o mângâiere micuţilor orfani.

Toţi oamenii de bună credinţă sunt invitaţi ca până la 1 iunie a.c.să aducă la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta Universităţii de Stat din Moldova sau în parohiile din care fac parte daruri pentru copii orfani care deseori sunt lipsiţi de un gest frumos şi un gând cald.

www.mitropolia.md