Arca lui Noe a fost decoperita pe Muntele Ararat!!!

0
1182

Arca lui Noe a fost decoperita pe Muntele Ararat!!!

Ministrul turc al Culturii, Ertuğrul Gunay, a ordonat o anchetă pentru a determina în ce măsură bucăţile de lemn “descoperite în Turcia”, şi prezentate de exploratorii chinezi, sunt rămăşiţe din Arca lui Noe – a raportat vineri, 30 aprilie 2010, presa turcă.

„Cum de aceste bucăţi au ajuns acolo, în Hong Kong?”, se întreabă Gunay, citat de ziarul Milliyet şi Radikal. Conform ministrului, bucăţile de lemn au fost prezentate la conferinţa de presă luni, 26 aprilie 2010, în Hong Kong, de către un grup de exploratori evanghelici din China, în urma unei expediţii pe Muntele Ararat (în estul Turciei). Ancheta va cerceta şi modul în care această conferinţă de presă a avut loc, la ea participând chiar şi unele oficialităţi turce, fără autorizarea Ankara, a mai spus ministrul. „Cu ce drept au luat parte la acest eveniment?” se întreabă, de asemenea, Gunay, adăugând însă că este, în principiu, de acord cu toate lucrările de cercetare vizavi de legendara Arcă, fiind „un lucru bun pentru turism” – citează France Presse. Exploratorii chinezi au declarat luni că au găsit Arca lui Noe pe un vârf de 4.000 de metri al Muntelui Ararat (Agri, în limba turcă).

Ei susţin că au descoperit rămăşiţele structurii de lemn a ambarcaţiunii, testele cu Carbon-14, demonstrând că ele datează de acum 4.800 de ani, epoca presupusă a fi cea a în care Arca a plutit pe apele din timpul Potopului. „Nu suntem 100% siguri că este chiar Arca, dar putem spune în proporţie de 99,9% acest lucru”, a declarat pentru AFP Yeung-Cheung Wing, regizor de filme documentare din China, în Hong Kong, unul dintre cei 15 membri ai echipei numite Noah’s Ark Ministries International. În trecut, mai mulţi exploratori străini, printre care şi astronautul american James Irwin, au pornit expediţii spre culmile Muntelui Ararat. „Importanţa acestei descoperiri este mare; pentru prima dată în istorie, descoperirea Arcei lui Noe este bine documentata şi relevanta pentru comunitate la nivel mondial”, a declarat descoperitorul din aceeasi echipa, Gerrit Aalten, la conferinţa de presă. Citând mai multe detalii care se potrivesc precizarilor istorice despre corabie, acesta considera că descoperirea este in mod legitim una arheologică. „Exista o cantitate imensa de dovezi solide că structura descoperita pe Muntele Ararat din estul Turciei este legendara Arca a lui Noe”, a mai spus Aalten, citat de aceasta data de Fox News. Reprezentanţii acestei echipe au mai declarat că structura conţine câteva compartimente, unele delimitate prin grinzi de lemn, despre care ei considera că au fost folosite pentru camerele destinate animalelor. Grupul de arheologi evanghelici exclude ideea unei alte ambarcatiuni realizate de om, mai ales ca nu exista alte astfel de urme pe o distanta mare în vecinătate. În timpul conferinţei de presă, un alt membru, Panda Lee, descrie vizitarea navei. „În octombrie 2008, am urcat pe munte cu echipa turcă. La o altitudine de peste 4.000 de metri, am văzut o structura construita din lemn asemantor celui taiat la gater. Fiecare scândură avea aproximativ 8 cm latime. Am putut vedea bolturi de lemn (cepi), dovada a unei construcţii antice, cand nu se foloseau cuie metalice.” Am controlat zona pe o raza de aproximativ 100 de metri si am descoperit fragmente de lemn rupt integrate intr-un ghetar, de aproximativ 20 de metri lungime. Am verificat zona şi am constatat că structura de lemn a fost permanent acoperită de gheaţă şi de roci vulcanice”. Printr-o informatie de ultima ora, se precizeaza ca oficialii locali turci vor solicita guvernului central de la Ankara sa aplice statutul de Patrimoniu Mondial UNESCO acestui sit, astfel încât să poată fi protejat în timpul acestor descoperiri arheologice majore.

www.lacasuriortodoxe.ro