S-a încheiat vizita Patriarhului Chiril în Alexandria

0
1171
S-a încheiat vizita Patriarhului Chiril în Alexandria
Pe 10 aprilie a.c., Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, însoţit de o delegaţie de ierarhi şi clerici, a sosit în Egipt, în cadrul unei vizite oficiale în Patriarhia Alexandriei şi a întregii Africi, informează patriarchia.ru. Delegaţia rusă a fost întâmpinată la aeroport de către Preafericitul Părinte Teodor II al Alexandriei şi al întregii Africi, însoţit de un mitropolit, un episcop şi reprezentantul Patriarhiei Moscovei în Biserica Alexandriei.
De la aeroport, cei doi Întâistătători şi delegaţiile au mers spre catedrala Buna-Vestire din Alexandria, unde au săvârşit un Te Deum. După Te Deum, participanţii la slujbă au fost invitaţi în clădirea Patriarhiei Alexandriei, unde, în sala sinodală, au avut loc discuţii între delegaţia Bisericii Ruse şi ierarhi ai Patriarhiei Alexandriei, în frunte cu Patriarhul Teodor II.
După amiază, delegaţia Bisericii Ruse a vizitat Patriarhia coptă a Alexandriei, condusă de Patriarhul Shenouda III. Patriarhul Moscovei a fost însoţit în cadrul întâlnirii de Patriarhul Alexandriei Teodor II. În cadrul discuţiilor s-a analizat şi chestiunea continuării dialogului dintre Patriarhia Moscovei şi Biserica Coptă.
Spre seară, la hotelul „Four seasons” din Alexandria a avut loc un dineu oferit de Ambasada Federaţiei Ruse în Egipt, în cinstea sosirii delegaţiei Bisericii Ruse. La dineu au participat membrii celor două Biserici Ortodoxe şi corpul diplomatic rusesc, dintre care Consulul general al Federaţiei ruse a fost decorat pentru ajutorul multilateral acordat Reprezentanţei Patriarhiei Moscovei pe lângă Biserica Alexandriei, iar consilierul firmei „Zarubejneft” pentru ajutorul în vederea reparaţiilor capitale la biserica rusească „Sfântul Dimitrie” din Cairo.
Pe 11 aprilie delegaţia rusă, însoţită de Întâistătătorul Patriarhiei Alexandriei, a zburat spre Cairo, unde a fost săvârşit un Te Deum la biserica rusească „Sf. Dimitrie”. Parohul bisericii, părintele Leonid Gorbacev, care este şi reprezentantul Patiarhiei Moscovei pe lângă Biserica Alexandriei, a fost decorat, cu această ocazie, pentru activitatea sa, cu ordinul Sfântul Daniil al Moscovei, grad III.
A urmat săvârşirea Liturghiei de către cei doi Întâistătători, conslujind ierarhi din Biserica Alexandriei şi Patriarhia Moscovei. Slujba a fost săvârşită în limbile greacă, slavonă bisericească şi arabă.
După slujbă, delegaţia rusă, împreună cu Patriarhul Alexandriei, s-a întâlnit cu Fathi Surur, preşedintele Adunării Populare din Egipt şi preşedintele Asociaţiei „Rusia-Egipt”. Întâlnirea a avut loc în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Cairo. Vizita Patriarhului Moscovei în Africa va continua şi în zilele ce urmează. Oficial vizita sa încheiat la 12 aprilie!