Papa de la Roma ameninţat cu arest pentru protejarea preoţilor pedofili

0
1381
Papa de la Roma ameninţat cu arest pentru protejarea preoţilor pedofili

Peste 10 mii de britanici au semnat o petiţie solicitând anularea vizitei Papei Benedict al XVI-lea, care se presupune că ar costa 15 milioane de lire. Iar motivul pentru arest invocat de britanici este protejarea preoţilor pedofili.
Juriştii britanici, de asemenea caută în lege o posibilitate de a trece peste imunitatea de care se foloseşte Papa în calitate de şef al Vaticanului, ca să poată începe cercetarea lui penală „pentru ascunderea în repetate rânduri a cazurilor de pedofilie în rândurile preoţilor” şi să anunţe acest fapt drept o crimă împotriva omenirii, anunţă Protestant.ru
Indignaţi unii afirmă că „Vaticanul nu este un stat real, ci o invenţie a lui Musollini”. Primind următorul răspuns: „Vaticanul are relaţii publice cu 170 de state, inclusiv şi Marea Britanie. Nu face parte din comunitatea ONU, dar are statut de observator”.
„Dar alţi lideri religioşi nu au asemenea privilegii şi imunitate, de ce ar trebui să dispună de ele doar Papa?”, nu se dau bătuţi primii.
Potrivit Regions.ru, în 2005, când au fost descoperite cazuri de abuzuri sexuale a copiilor de către preoţi catolici în SUA, preşedintele de atunci George Bush a anunţat că Papa în calitate de conducător a unui stat străin are imunitate pentru a se pronunţa.
Vizita Papei în Marea Britanie este planificată pentru luna septembrie 2010. În martie Palatul Buckingham a anunţat planul lui de activitate în această vizită. Vizita Papei în Regatul Unit „va avea un statut de vizita de stat” – au anunţat oficialii britanici. Cu toate acestea, ceremoniile pentru întâmpinarea unui şef de stat nu vor fi. În special, Regina Elizabeta a II-a nu se va întâlni cu Papa la Palatul BUckingham, pentru că în timpul vizitei lui ea se va afla în Scoţia.
Vizita din 1982 a lui Ioan Paul al II-lea în Marea Britanie a avut un statut pastoral. Vizita lui Benedict al XVI-lea va începe în Scoţia pe 16 septembrie. Unde se va întâlni cu Regina Elizabeta, în Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, iar în Parcul Bellahouston din Glasgow, va avea o întâlnire în masă sub cerul liber. După aceea Papa se va îndrepta în oraşul englez Coventry, unde la aeroport va avea încă o întâlnire în masă sub cerul liber şi va ţine o ceremonie de beatificare a cardinalului John Henry Newman(1801-1890).
Unul din cei mai mari propovăduitori şi intelectual al timpului lui, Newman a fost preot anglican, după care a trecut la catolicism. Cardinalul Newman va fi primul britanic, recunoscut la aşa nivel de Biserica Catolică după secolul XVII-lea, şi primul care va fi beatificat de Papa Benedict al XVI-lea personal. De asemenea, Papa va mai vizita oraşul Birmingham, oraşul în care a trăit Cardinalul Newman.
După acestea Papa se va îndrepta spre Londra, unde se va întâlni cu liderul spiritual al Bisericii Anglicane, arhiepiscopul de Canterbury Rowan Williams, în reşedinta acestuia Palatul Lambeth. Benedict XVI-lea va mai participa la oficierea unui serviciu de rugăciune ecumenică în Westminster Abbey şi un discurs în clădirea Parlamentului britanic, Westminster Hall.

ŞtiriCreştine.ro