Festivalul Concurs al cântecului folcloric religios pascal în r. Orhei

0
1206
Festivalul Concurs al cântecului folcloric religios pascal în r. Orhei
Ziua de 8 aprilie a devenit un adevărat test, de măiestrie, dar şi o adevărată sărbătoare spirituală pentru cele 23 de formaţii şcolare şi pentru toţi participanţii la această ediţie a Festivalului de Muzică Pascală din Raionul Orhei! O enorm de mare bucurie pentru toţi participanţii a fost Binecuvântarea primită din partea Arhimandritului NICODIM (Vulpe), Blagocinul Bisericilor din Orhei! Mai multe detalii, Galeria Foto! Acest frumos concert a fost organizat în mare, datorită stăruinţei deosebite a Doamnei Larisa Galamaga, reprezentanta direcţiei Generale Învăţământ, Tineret şi Sport, Orhei! Sincere mulţumiri şi gazdei acestui festival, Direcţiei Şcolii Nr. 6 din Orhei, care a fost şi membru a juriului! Convocarea unui asemenia Festival presupune educarea tinerii generaţii în spiritul valorilor general umane şi a dimensiunilor moral-spirituale, bunului cetăţean, cât şi trecerea în revistă a cercurilor etnofolclorice, vocal-corale, promovarea tinerilor talente şi a cadrelor didactice performante în domeniu!
Câştigător ai aceste Ediţii, a fost de astă dată s. Trebujeni! Juriul a precizat greutatea cu care a fost luată decizia, luând în consideraţie buna pregătire a majoritatea şcolilor participante la Festival!
Sprea marea noastră bucurie, la acest frumos concurs, pentru prima dată a participat şi Gimnaziul din satul Lucaşeuca, care a câştigat locul II! Aducem sincere mulţumiri elevilor, care au depus mult efort, pentru a apăra demnitatea şcolii, totodată dorindu-le sincere felicitări şi la mai mult şi la mai mare!
Hristos a Înviat!
www.ortodoxia.md