Recursul Italiei privind prezenta crucifixelor in scoala a fost acceptat de CEDO

0
820
Recursul Italiei privind prezenţa crucifixelor în şcoală a fost acceptat de CEDO
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a acceptat acţiunea de recurs a Italiei, vizând condamnarea prezenţei crucifixului în sălile de clasă, a declarat ieri, marţi 2 martie 2010, Curtea. „Comisia, formată din cinci judecători ai Marii Camere (care decide în apel), în zilele de 1 şi 2 martie 2010, a acceptat cererea guvernului italian, din 28 ianuarie 2010, în cazul Lautsi împotriva Italiei. Cazul va fi examinat de către Marea Cameră, care va decide cu privire la o decizie finală – a declarat CEDO. Procesul va dura însă mai multe luni.
Ministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini, conform La Croix, şi-a exprimat imediat satisfacţia şi „încrederea” în modul de desfăşurare a procesului.
El a spus că Italia îşi propune să menţină „valorile fundamentale ale credinţei creştine religioase înrădăcinate în rândul majorităţii cetăţenilor italieni.”
Conferinţa Episcopală Italiană (IEC), în ce o priveşte, a salutat şi ea „un alt pas în direcţia cea bună.”
Condamnarea Italiei – aminteste La Croix – din 3 noiembrie 2009, de către Curtea de la Strasbourg, a dat naştere unor vehemente proteste în peninsulă.
Din 1984, catolicismul nu mai este religie oficială de stat în Italia, dar ordonanţa adoptată în 1920 în timpul fascismului vizând prezenţa crucifixului în şcoli nu a fost niciodată eliminată.
www.lacasuriortodoxe.ro