Prezbiterienii din Wisconsin aprobă binecuvântarea homosexualilor

0
689
Prezbiterienii din Wisconsin aprobă binecuvântarea homosexualilor

Reprezentanţii pastorului John Nix, au votat 81 impotriva la 25, pentru aprobarea binecuvintarii Scott D. Anderson, care a fost suspendat din slujirea lui în 1990 – comunică site-ul invictory.org cu referire la agenţia de informaţii CNL-news, şi The Christian Post.
Anderson a fost hirotonit în Biserica Presbiteriana din Sacramento, SUA, în 1983. El a servit ca pastor al Bisericii Presbiteriana „Betania”, timp de şapte ani, până cind doi membri ai comunitatii nu au anunţat public că el este – homosexual.
În 2006, Anderson a făcut mai multe eforturi pentru a fi hirotonit din nou. Aceste încercări au fost făcute după ce Adunarea Generală – organul suprem- a adoptat o lege, care permite candidaţilor la binecuvintare – homosexuali şi lesbiene – în mod deliberat, de a protesta împotriva interdicţiei privind ridicarea lor in rang,a celor care au parteneri de acelaşi sex. Autoritatea locală a respins cererea lui, regulamentul PC-lui (SUA), afirmă că slujitorul ar trebui să trăiască „dupa legământul căsătorie între un bărbat şi o femeie sau ca celibatar.”
Sâmbătă, subiectul Anderson a fost în cele din urmă abordat. El a solicitat ca slujirea sa actuală ca director executiv al Consiliului al bisericilor din Wisconsin sa fie aprobat de catre pastori. Aprobarea lideriilor înseamnă că Anderson va reveni la misiunea sa, după o întrerupere de 20 ani.
Anderson a declarat in Prezbiterian Outlook, că el a fost surprins de rezultatul votului, şi consideră că marea majoritate a voturilor exprimate în favoarea, da speranţa si a altor homosexuali şi lesbiene, candidaţii pentru lucrarea in biserici.
Decizia, cu toate acestea, probabil va fi contestata şi trimisa la Curtea Supremă a prezbiterienilor.
Whitman Briscoe, judecător, reprezentantul celor care se impotrivesc hirotonirii homosexualilor, insista asupra faptului că regulamentul PC-lui (SUA) interzice ca o persoană implicată într-o relaţie sexuală în afara căsătoriei să fie hirotonita şi sa faca o anumita lucrare in biserica, şi majoritatea casei parohiale susţine această poziţie, în conformitate cu Outlook Prezbiterian.
În 2008, Adunarea Generală a aprobat propunerea de a elimina din Carta PC denumirea de ” fidelitate si castitatea”. Dar, această iniţiativă nu a reuşit să obţină majoritatea necesară de de voturi în favoarea-173. Încercările anterioare pentru a elimina această dispoziţie, de asemenea, au eşuat.
Cel mai recent raport „Datele religioase si demografice despre Prezbiterienii”, publicat de PC (SUA), a declarat că membrii şi pastorii comunitatii sunt impotriva homosexualilor si lesbienilor 39% dintre membri şi 49% dintre pastori a spus că articolul din Carta PC-lui despre ” fidelitate şi castitate” nu ar trebui să fie revocată.

stiricrestine.ro