Peste o mie de atacuri anti-crestine în statul indian New Delhi

0
697
Peste o mie de atacuri anti-creştine în statul indian New Delhi
Cel mai recent caz ce a avut loc pe data de 17 Martie, în care 150 de oameni conduşi de grupurile extremiste hindu au atacat o înmormântare a unui bărbat creștin în vârstă de 50 de ani, la biserica Sf. Toma lângă orașul Arsikere în statul Hassan. „Grupul a distrus sicriul și a cauzat daune crucii care era purtată de rudele decedatului. Ei au aruncat cadavrul într-un tractor și l-au dat afară, spunând că îngroparea lui va contamina solul Indian și că trupul lui trebuie să fie îngropat în Roma sau America.”
Într-un raport de BosNewsLife difuzat luni, 22 martie, EFI a spus ca violențele contra creștinilor au devenit tot mai masive în Karnataka începând din Septembrie 2008 în alt stat din sudul Indiei unde „creștinii sunt atacați ucişi și casele lor sunt arse” de către militanții Hindu.
Karnataka – a fost odata un simbol al progresului economic și libertății din India – acum a devenit mâna dreaptă a extremiștilor Hindu, și nu este un pericol doar pentru creștini, spune EFI. Investigațiile creștine arată că persecuțiile au venit mai intense după ce în 2008, Partidul Naționalistului Bharatiya Janata a devenit puterea principală.
Howell spune că organizația lui a cerut ca guvernul local și național să intervină, spunând că aceasta ar putea pune în risc reputația internațională a Indiei. Conform estimărilor oficiale creștinii constituie mai puțin de 3% din populația Hindu a Indiei, aproximativ 1.2 milioane de oameni.
stiricrestine.ro