Ministrul Sănătății este împotriva fertilizării „in-vitro”

0
949
Ministrul Sănătății este împotriva fertilizării „in-vitro”

Conceperea copiilor trebuie să se facă doar pe cale naturală. Aceasta este decizia ministrului sănătății, care spune că nu va permite nici în ruptul capului fertilizarea in-vitro în R. Moldova. Potrivit lui Vladimir Hotineanu, în sectorul privat statul nu are controlul celulelor sexuale femininine. „Există riscul să apară traficul de ovule, ceea ce echivalează cu traficul de organe”, declară oficialul, citat de ProTV Chișinău.
De cealaltă parte, clinicile particulare sunt gata să atace decizia ministrului sănătății chiar și în judecătă. „Este cea mai mare prostie spusă de un oficial vreo dată. În toată lumea civilizată, 90% din reproducere se realizează în instituțiile private”, a precizat pentru aceeași sursă unul dintre reprezentanții clinicilor private.
„Vom ieși cu amendamente la legea sănătății reproductive și atunci vom lua o decizie corectă, pentru ca în țară să nu fie anarhie”, a mai declarat Vladimir Hotineanu, decizia căruia riscă să fie atacată la CEDO de către o clinică privată.
Reaminitim că şi Biserica Ortodoxă este categoric împotriva fertilizării in vitro!