Libertatea religioasă este unul din drepturile umane, potrivit unui nou raport făcut în Marea Britanie

0
933
Libertatea religioasă este unul din drepturile umane, potrivit unui nou raport făcut în Marea Britanie

Un nou raport care ia apărarea dreptului libertăţii religioase, a fost publicat în aceeaşi zi când House of Lords dezbătea publicaţiile a două asociaţii umaniste Britanice despre secularism şi separarea Bisericii de stat.
În raportul „Liber să crezi” profesorul de la Oxford, Roger Trigg spune: „oamenii sunt fiinţe religioase naturale care au dreptul de a exercita religia lor. Dacă libertatea religioasă este una din drepturile cele mai importante, atunci trebuie să fie permisă în mod egal la toţi, şi de către toţi. Nu poate fi privită ca un clişeu a unor astfel de drepturi, relatează portalul CristianToday.comProfesorul Trigg acordă atenţia cuvenită Creştinităţii în stabilirea drepturilor de care oamenii din Britania se bucură pentru moment. El mai afirmă că: „Rolul religiei în viaţa public şi limitele libertăţii religioase nu pot fi simplu decise prin alegerea democtrată a oamenilor. Dreptul libertăţii religioase este în sine un drept de bază”.
Raportul a fost compilat în numele teologiei lui Think tank, Teos, drept răspuns la ceea ce a declanşat „o degradare tăcută a drepturilor religioase în Britania contemporană”. Think tank a spus că dreptul natural de aşi exercita liber religia nu trebuie doar să fie egalată cu libertatea exprimării. Publicarea raportului a coincis cu dezbaterile din House of Lords cu privire la publicaţiile „Cazul pentru Secularism” şi „Calitate şi Egalitate’ editate de asociaţia umaniştilor Britanici.
Directorul BHA Relaţiilor Publice, Naomi Phillips spune că lipsa separării Bisericii de stat în UK ameninţă libertatea de bază şi drepturile oamenilor.
Dezbaterea s-a început o zi după ce Guvernul a anunţat că se oferă 1 milion de £ pentru a susţine grupurile religioase în a fi auzite de Guvern şi să intărească serviciile lor publice. Fondul a fost făcut public de către Serceratrul Comunităţilor John Denham la o conferinţă în care au participat 180 lideri religioşi, care a avut loc în centrul Londrei şi a fost organizată de directorului general al Alianţei Evanghelice, Steve Clifford.

stiricrestine.ro