Interzicerea voalului burqa poate sa agraveze excluderea femeilor

0
680
fata musulmanca
Interzicerea voalului burqa poate sa agraveze excluderea femeilor

Interdicţia burqa şi niqab nu le va elibera pe femeile asuprite, ci ar putea, din contră, să agraveze excluderea lor, a declarat Comisarul pentru Drepturile Omului din Consiliul Europei. Într-un punct de vedere publicat în această duminică, 7 martie 2010, Thomas Hammarberg afirma că „burqa nu ar trebui să fie interzisă” şi că diversitatea „în Europa trebuie să fie protejată de reflexele islamofobe”.
Interdicţia generală a voalului complet este „de departe o greşeală”, citează France Presse, incompatibilă cu Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, conform comisarului suedez.
El a mai spus ca sustinatorii interzicerii generale a burqa şi niqab „nu au reuşit să demonstreze că aceste haine au încălcat într-un fel sau altul democraţia şi securitatea, sau bunele moravuri”.
„Din motive juste, nuanţează acesta, reacţionăm puternic faţă de regimurile care impun femeilor să poarte voalul complet. Aceasta este o măsură fundamental represivă şi inacceptabilă, dar nu putem interzice aceasta ţinută în locul altor ţări”.