În Biserica Rusă a luat naştere un Departament special de supraveghere a modului de implicare a parohiilor in penitenciare

0
693
În Biserica Rusă a luat naştere un Departament special de supraveghere a modului de implicare a parohiilor in penitenciare

Patriarhul Kirill a anunţat despre crearea unui departament special de supraveghere a modului de implicare a parohiilor în penitenciare se arată într-o declaraţie a Patriarhiei Moscovei, citată de Moscow Times.
Biserica Ortodoxă Rusă a introdus un departament special clericial pentru a ajuta la îmbunătăţirea situaţiei grele din penitenciarele ţării, a spus Patriarhul Kirill.
„Se întâmplă adesea ca, în închisoare, o persoană care şi-a pierdut poziţia de egalitate să se transforme într-un recidivist, într-o persoană care nu îşi mai poate imagina că va mai trăi în societate”, a declarat Kirill.
Aproximativ 900.000 de puşcăriaşi se află în închisorile din ţară, deja suprapopulate.
Noul departament va fi condus de episcopul Krosnogorski Irinarh, în vârstă de 58 de ani, care a fost anterior episcop de Perm şi Solikamsk.
Anunţul Patriarhului Kirill, care a avut loc în cadrul unei şedinţe a Sfântului Sinod din Sankt-Petersburg, a coincis cu o decizie a Procuraturii Generale, de a încheia un proces referitor la violenţa din închisoarea Sankt-Petersburg.
Şapte funcţionari ai închisorii din St Petersburg au fost acuzaţi de abuz în serviciu, în septembrie 2009, pentru violenţe îndreptate împotriva a doi prizonieri care au încercat să scape – au declarat procurorii, în ziua de vineri 6 martie 2010, într-un comunicat.
Cei doi prizonieri, care au fost mutaţi într-un spital de psihiatrie din cadrul penitenciarului, după ce au încercat să evadeze, au fost supuşi unor abuzuri sexuale, filmate de unul dintre suspecţi.
În cazul în care vor fi condamnaţi, oficialii vor avea de suportat 10 ani de închisoare.

www.lacasuriortodoxe.ro