Hotarare judecatoreasca: Referirea la Dumnezeu, in depunerea jurămintelor si pe bancnote, in SUA, este constitutionala

0
673
Hotărâre judecătorească: Referirea la Dumnezeu, în depunerea jurămintelor şi pe bancnote, în SUA, este constituţională

Un tribunal federal din California a decis joi, 11 martie 2010, că trimiterile la Dumnezeu în motto-ul naţional şi în jurâmântul în faţa steagului SUA, rostit în unele şcoli publice, nu este o îndoctrinare religioasă din partea statului, aflăm din Life News.
Cazul a fost adus în instanţă de către Michael A. Newdow, care considera că referirile la Dumnezeu în jurămintele de credinţă şi în motto-ul naţional, înscris pe monedele şi bancnotele aflate în circulaţie în ţară, sunt contrare Constituţiei Statelor Unite, informează France Presses.
Deciziile Curţii de Apel a celui de-al 9-lea district din San Francisco, sunt aplicabile în nouă state din vestul Statelor Unite ale Americii.
În jurământul rostit dimineaţa, înainte de începerea orelor de curs, se face referire la Statele Unite, ca naţiune „sub protecţia lui Dumnezeu”. Această referire la Dumnezeu a fost adaugată în jurământul din 1954 de preşedintele Eisenhower.
„Credem în Dumnezeu” apare şi ea pe toate monedele şi bancnotele SUA.
„Jurământul de credinţă exprimă uniunea marii naţiuni, mândră de rostirea unor idealuri care au pus bazele republicii noastre, şi pentru care vom continua să luptăm”, se scrie în hotărâre.

www.lacasuriortodoxe.ro