Consiliul de Stat din Belgia a suspendat interdictia purtarii voalului islamic si a altor simboluri religioase in scoli

0
1590
Consiliul de Stat din Belgia a suspendat interdicţia purtării voalului islamic şi a altor simboluri religioase în şcoli

Consiliul de Stat din Belgia a suspendat joi, 18 martie 2010, interdicţia de a purta voalul islamic, precum şi alte simboluri religioase, în şcolile din regiunea flamandă Flandra, argumentând că nu este clar dacă interdicţia a fost impusă de insituţia care are această putere.
Consiliul regional din Flandra, al Educaţiei, impusese această interdicţie pe 11 Septembrie 2009, informeaza Rombell, după ce profesorii au susţinut că unele familii de musulmani îşi obligă fetele sa poarte vălul, împotriva voinţei lor.
Insă Consiliul de Stat a cerut ca interdicţia să fie suspendată argumentand că nu consiliul educaţiei are dreptul să impună interdicţia ci parlamentul flamand, care are putere legislativă în provincie.
‘In urma unei cereri facută de o elevă musulmană, Consiliul de Stat cere… suspendarea executării acestei interdicţii şi cere părerea Curţii Constitutionale,’ se suţtine în comunicatul de presă eliberat de consiliu.
Curtea Constituţionala va decide „daca interdicţia poate fi impusă fără o decizie legislativă in acest sens”, care în cazul de faţă trebuie dată de parlamentul flamand, se poate citi mai departe, în comunicat.
Constituţia complexa a Belgiei separă puterile de decizie între guvernul federal şi parlamentul din Bruxelles, şi guvernele şi parlamentele regiunilor ţării, Flandra flamandă si Valonia francofonă, inofrmeaza agentia de stiri citata mai sus.

www.lacasuriortodoxe.ro