Afiş cu Hitler, într-o campanie antiavort din Polonia

0
682
Afiş cu Hitler, într-o campanie antiavort din Polonia

Un afiş enorm reprezentând un portret al lui Adolf Hitler lângă prunci însângeraţi şi dezmembraţi a fost lipit pe zidul unei clădiri din Poznan (vestul Poloniei) de o asociaţie poloneză antiavort, relatează 9am.ro.
„Avortul pentru femeile poloneze a fost introdus de Adolf Hitler în 9 martie 1943”, scrie pe afişul de circa 200 de metri pătraţi, lipit la o intersecţie importantă din oraş. Acesta face referire la o lege care permite întreruperile de sarcină la femeile care făceau parte din etnii considerate inferioare de nazişti, dar nu şi la femeile germane, scrie NewsIn, citând AFP.
„În lupta împotriva avortului, metodele blânde nu mai au niciun efect. Pentru a ne opune avortului, nu mai avem alegeri”, a declarat pentru cotidianul Gazeta Wyborcza un oficial din asociaţia Pro, responsabilă cu proiectul, Mariusz Dzierzawski.
Legislaţia antiavort din Polonia este una dintre cele mai restrictive din Europa. Astfel întreruperea de sarcină este autorizată numai în caz de viol, incest, pericol pentru viaţă sau sănătatea mamei sau malformaţii inreversibile ale fetusului.
Potrivit organizaţiilor feministe, până la 180.000 de avorturi ilegale sunt practicate anual în Polonia. Statisticile oficiale anunţă anual numai 200-300 de avorturi legale.

www.jurnal.md