600.000 de spanioli au protestat contra legalizării avortulului

0
661
600.000 de spanioli au protestat contra legalizării avortulului

Legea permite efectuarea avorturilor până în a 14-a săptămână de sarcină. Noul act normativ va intra în vigoare în luna iulie. Peste 600 de mii de susţinători ai opoziţiei conservatoare şi reprezentanţi ai Bisericii Catolice au protestat ieri în mai multe oraşe din Spania împotriva legalizării avorturilor. Noua lege urmează să intre în vigoare în luna iulie.
„Criminalilor”, „Nu avortului, da vieţii”, au strigat demonstranţii care au blocat piaţa Sol, din centrul Madridului. Potrivit noului act normativ, avorturile sunt permise până în a 14 a săptămână de sarcină. Actuala legislaţie permite efectuarea întreruperilor de sarcină numai dacă sănătatea fizică sau psihică a mamei sunt în pericol.
Nicio femeie nu poate fi ameninţată cu închisoarea sau trimisă după gratii pentru că avortează, a replicat premierul socialist Jose Luis Rodriguez Zapatero.
Această lege este ultima dintr-o serie de decizii ale guvernului de la Madrid care au provocat reacţia vehmentă a Bisericii Catolice. Executivul a simplificat procedurile pentru obţinerea divorţului şi a legalizat căsătoriile între homosexuali.