SUA împotriva abstinentei tinerilor de la relatiile sexuale

0
728
SUA împotriva abstinenţei tinerilor de la relaţiile sexuale
Un nou studiu demonstrează eficienţa educaţiei la abstinenţă pentru adolescenţi. Family Research Council deplânge respingerea de către guvernul american a programelor care urmăresc să îi educe în acest sens pe adolescenţii din Statele Unite. Consiliul a dat o declaraţie luni, 1 februarie 2010, după publicarea unui studiu realizat de John şi Loretta Jemmott de la Universitatea din Pennsylvania, Geoffrey Fong de la Universitatea din Waterloo, şi Institutul Ontario pentru Cercetări privind Cancerul din Waterloo, Ontario.
Tony Perkins, preşedintele Consiliului, a explicat că studiul „ne spune clar că este nevoie în rândul adolescenţilor de educaţie la abstinenţă, şi nu de promovarea comportamentului sexual de mare risc”. „Studiul raportează că educaţia la abstinenţă a redus cu succes implicarea în relaţii sexuale în rândul elevilor afro-americani din clasele a şasea şi a şaptea”, a adăugat el. „În lumina acestui studiu şi a altora arătând beneficiile pozitive pentru sănătate ale educaţiei la abstinenţă, este regretabil faptul că acest Congres şi această administraţie au eliminat educaţia la abstinenţă”. În schimb, a arătat el, au favorizat „programe de educaţie sexuală care susţin comportamentul sexual de mare risc” şi „copiii şi adolescenţii sunt cei care suferă consecinţele”.
Preşedintele Consiliului a relatat că „în ciuda unei enorme sume de bani orientate spre programe complexe de educaţie sexuală care datează cu mult dinaintea programelor de educaţie la abstinenţă”, datele Centrului pentru Controlul Bolilor arată că „un alarmant procent de 40% dintre fetele adolescente care sunt active din punct de vedere sexual sunt infectate” cu o boală transmisibilă sexual. „Guvernul nu promovează consumul de droguri sau de alcool la minori, şi nu ar trebui să promoveze nici comportamentul sexual de mare risc”, a declarat Perkins, adăugând: „Dovezile arată clar că abstinenţa sexuală este cel mai sănătos comportament pentru adolescenţi”.
www.catholica.ro