La Palatul Mitropolitan a avut loc întrunirea protopopilor din Eparhia de Centru

0
653

La Palatul Mitropolitan a avut loc întrunirea protopopilor din Eparhia de Centru

Astăzi în incinta Palatului Mitropolitan a avut loc întâlnirea cu protopopii din cadrul Eparhiei de Centru, prezidată de către Secretarul Mitropoliei Moldovei Prot. Mitr. Vadim Cheibaş.

În cadrul întrunirii au fost puse în discuţie diverse aspecte ale vieţii bisericeşti din cadrul Eparhiei, în acelaşi timp fiind trasate obiective generale de lucru pentru anul 2010.

Membrii comisiei de primire a dărilor de seamă, Prot. Mitr. Veaceslav Şpac, Prot. Mitr. Mihail Smerea şi Prot. Mitr. Zosima Toia, prezenţi la întrunire, au discutat neregulile din cadrul anumitor parohii, elucidându-se şi soluţii pentru lichidarea acestora.

Totodată a fost elaborată o listă de propuneri pentru eficientizarea activităţii clerului din cadrul Eparhiei de Centru.

Prot. Mitr. Vadim Cheibaş s-a arătat mulţumit de rezultatul întâlnirii, declarându-se sigur că discuţiile de astăzi îşi vor regăsi ecoul în acţiunile protopopilor, în acelaşi timp a trasat concluziile temelor dezbătute în cadrul adunării, rezumatul cărora vor fi propuse spre decizie Întâistătătorului Bisericilor din Moldova, ÎPS Mitropolit Vlad.mitropolia.md