aportul departamentului de stat USA privind libertatea religioasă în Republica Moldova

0
926
Raportul departamentului de stat USA privind libertatea religioasă în Republica Moldova
Zilele acestea am găsit în reţea un raport efectuat de către departamentul de stat USA privind libertatea religioasă. După ce am făcut cunoştinţă cu el, încă o dată m-am convins, că sectele şi sectanţii sunt de la satana şi lucrarea lor e diavoliască. Citind, vă veţi convinge de „bunele” lor intenţii atunci când umblă cu jalbe pe la „Noua Înalta Poartă” , unde nu merge misionarismul lor conform planului, trebuie implicată bâta Statelor Unite.
Am fost foarte amuzat mai ales de plângerea protestanţilor precum că misionarii lor pentru a veni in RM sunt nevoiţi să completeze foarte multe acte , să aducă dovezi că nu sunt criminali (de parca nu ar fi posibil ), chiar cred că e o mare încalcare să pretinzi de la un american sa prezinte niste acte şi să respecte o procedură, mai ales că noi atunci când dorim să plecăm în USA mergem la ambasadă (numai dacă avem plăcerea, dacă nu, nu-i nevoie ) şi acolo fluierăm la ambassador, iar el in fugă vine şi ne aduce paşaportul cu viza şi ne imploră să acceptăm Green Card-ul pentru a fi lipsiti pe viitor de incomodităţi.
După schimbarea puterii, sper în raportul de anul viitor (sigur nu va lipsi) să lipsească conflictele interortodoxe , nu ne fac cinste.
Cred, că merită mulţumiri din partea noastră cei care pretind a ne fi conaţionali , e bine să ii ştim, în raport sunt numele multora din cei care după ce au provocat diferite conflicte religioase mai şi fug cu jalba peste ocean in speranţa, că noi cei „necredincioşi ” vom fi pedepsiţi .
Din partea mea, vreau să adaug pentru autorul acestui articol şi următorul moment:
Mult Stimate Domnule Ion! In articolul de mai sus, aveti perfecta dreptate! Am sa va explic si de ce! Acolo este pomenit si numele meu, precum ca as prigoni Martorii lui Iehova din satul Lucaseuca! Deci, sunt niste informatii absolut eronate si incorecte! De ce, multstimatii de la Ambasada SUA, au luat in consideratie informatia furnizata de martori, fara insa a ma intreba si pe mine! Au scris ca justitia mea dat dreptate pe nedrept! Eu nu neg, ca sunt destule cazuri in care justitia este incorecta! Dar, daca au dreptate, de ce nu au apelat martorii si la urmatoarele instante? Elementar, pentru ca nu au avut dreptate! Iar de prima instanta au avut nevoie ca e mai ieftina, nu trebuie mult sa platesti, dar pentru raporturi, precum ca ar fi prigoniti, e destul! Iata ca, raportorii SUA, nici macar nu s-au ostenit sa ceara si parerea mea! Leau spus iehovnistii si gata, ei de altceva nici ca mai au nevoie! Uite asa sunt facute toate rapoartele internationale, pe baza carora cineva isi face concluzie despre tara noastra si despre populatia noastra! Realitatea este insa alta! In dorinta de a ajunge in Europa, suntem gata sa ne vindem si parintii, de credinta, nici vorba nu poate fi! Dacă cineva nu are încredere, la mine se păstrează toate mărturiile martorilor aduse împotriva mea! Sincer, mori de râs, da poate de plâns! păcat mare că populaţia noastră e oarbă! Nu asta e libertatea de care avem nevoie! Libertatea e cu totul alta!
Preot Iulian Rata