O femeie internată după administrarea vaccinului pandemic, transferată în Ungaria

0
1067
O femeie internată după administrarea vaccinului pandemic, transferată în Ungaria
O femeia din Arad care a fost internată, săptămâna trecută, la Spitalul Clinic Judeţean din municipiu, cu suspiciune de reacţie după vaccinarea contra virusului A/H1N1, a fost transferată, astăzi, la solicitarea familiei, la o clinică din oraşul ungar Szeged.
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Arad a anunţat astăzi, că pacienta, Georgeta Catrinţa (30 de ani), a fost transferată pentru tratament în Ungaria, pentru că starea sa nu a suferit nicio modificare la Arad.
„Simptomatologia s-a păstrat în tot acest timp, iar cauzele nu sunt clare, după ce Ministerul Sănătăţii a infirmat că este vorba despre o reacţie la vaccinul pandemic care i-a fost administrat în urmă cu mai bine de două săptămâni. Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate îi va deconta o parte din cheltuielile pentru tratament, dar în limita sumei de 3.600 de lei, diferenţa urmând să fie suportată de pacientă”, a declarat directorul epidemiologic al DSP Arad, dr. Dana Negru.
Transferul femeii la clinica din Szeged a avut loc la solicitarea familiei, care a considerat că şansele de recuperare sunt mai mari în Ungaria. Pacienta, în vârstă de 30 de ani, a fost internată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean din Arad, cu dureri musculare şi febră, apărute după vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1.
„A făcut o reacţie adversă neobişnuită la vaccin, în opinia mea, în sensul că persistă mialgiile de aproape două săptămâni, cu stări febrile, stare generală alterată. Tratamentul iniţial a implicat şi o simptomatologie convulsivă”, a declarat, luni, dr. Dana Negru, director epidemiologic în cadrul DSP Arad.
www.libertatea.ro