Un american a fost condamnat la 14 ani de inchisoare pentru incendierea unei moschei

0
820
Un american a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru incendierea unei moschei
Un bărbat din SUA a fost condamnat la 14 ani de închisoare, de către o instanţă din Tennessee (sud), pentru incendierea unei moschei aflată în localitate, în luna februarie a anului trecut, a declarat ieri, luni 23 noiembrie 2009, Departamentul de Justiţie.
Michael Corey Golden, în vârstă de 24 de ani, a fost condamnat la 14 ani şi trei luni închisoare, după ce a fost găsit vinovat la acuzaţia de vandalizare şi incendiere a unei moschei.
El a recunoscut că s-a folosit de cocktail-uri Molotov pentru a distruge clădirea religioasă, în timp ce alţi co-inculpaţi pictau svastici şi însemnau zidurile moscheii cu cuvintele: „Puterea Albilor”.
„Dreptul de a ne practica religia, fără teama unor astfel de reacţii violente, este unul dintre cele mai fundamentale drepturi ale noastre”, a subliniat procurorul adjunct pentru drepturi civile, Thomas Perez.
„Vom reacţiona energic când cineva va încearca să intimideze sau să rănească orice comunitate, din cauza propriilor convingeri sau practici religioase”, a adăugat el.
Ceilalţi doi acuzaţi din acest caz, Jonathan Edward Stone şi Eric Ian Baker, şi-au recunoscut de asemenea vina şi li se vor stabili pedepse în decembrie, a declarat Ministerul de Justiţie.
www.lacasuriortodoxe.ro