Sarbatoarea Eid al-Adha stabilita pe data de 27 noiembrie, anunta CFCM

0
778
Sărbătoarea Eid al-Adha stabilită pe data de 27 noiembrie, anunţă CFCM
Sărbătoarea Eid al-Adha, care comemorează sacrificiul lui Avraam, va avea loc vineri, 27 noiembrie 2009, a anunţat Consiliul Francez al Cultului Musulman (CFCM), într-o declaraţie.
Eid al-Adha (Marea Sărbătoare) comemorează sacrificiul lui Avraam. Acesta era gata să îşi sacrifice fiul, când Dumnezeu, Care a văzut ascultarea sa, a oprit braţul acestuia şi i-a dăruit un berbec pentru a-l sacrifica în locul fiului. La rândul lor, musulmanii aduca acum jertfă un berbec, un vitel, un ţap sau o cămilă.
„Sacrificiul prin delegare este autorizat în unanimitate”, a completat CFCM, reamintind că „sacrificarea animalelor trebuie să se facă în abatoare autorizate, în strictă conformitate cu reglementările şi principiile care guverneaza ritualul de sacrificare religios. Capacitatea abatoarelor este însă limitată, iar CFCM reiterează recomandarea extinderii acestei sacrificări pe întreaga perioadă de trei zile a Eid”(perioada rugăciunii Eid).
Consiliile regionale ale Cultului Musulman, „în colaborare cu prefecturile şi autorităţile locale, se ocupa deja ca acest festival să aibă loc în condiţii optime, atât pe plan spiritual cât şi pe plan material”, a mai spus CFCM, care „îşi doreşte ca aceste momente să fie unele de binecuvântare, solidaritate şi fraternitate cu întreaga comunitate naţională”.
La rândul său, conducătorul Moscheii din Paris, Dalil Boubakeur, a precizat că rugăciunea Eid al-Adha va avea loc în data de 27 noiembrie 2009, la orele 9:00.
www.lacasuriortoxe.ro