Orase fara violenta in Israel

0
708
Oraşe fără violenţă în Israel
În toate oraşele din Israel, se doreşte aplicarea unui program numit „Oraşul fără violenţă”, în următorii 3 ani de zile. Potrivit site-ului invictory.org acest program este o abordare sistematică a prevenirii violenţei.
La primul nivel – de coordonare a consiliului local şi a poliţiei, cu o discuţie lunară a situaţiei penale în oraş, luând măsuri adecvate, inclusiv cel mai simplu – pentru a îmbunătăţi iluminarea unora dintre străzi.
La al doilea nivel – educaţia copiilor şi adolescenţilor. În şcoli, profesorii indiferent de opinii personale trebuie să răspundă în mod adecvat la violenţă, sperand pentru ca aceasta să sprijine administraţia şcolii, autorităţile oraşului, fără intervenţia părinţilor în procesul de pedagogice. In scoală ar trebui să fie stabilită o atmosfera prietenoasa lipsită de violenţă si intoleranţă a studenţilor si a profesorilor. Se doreste introducerea unei „responsabil pentru comportament”, care sa fie de serviciu la pauza, urmărind ordinea liniştitor copiilor aflaţi în situaţii de conflict.
În fiecare oraş ar trebui să fie un număr suficient de săli de gimnastică şi centre de tineret pentru clasele interesante sub indrumarea instructorilor experimentaţi şi consilieri care primesc platiti pentru munca lor. Se doreste a suplimenta controlul asupra utilizării alcoolului de către tineri, si a marii sancţiunile la adulti, si a ceilor care se ocupa cu achiziţionarea alcoolului.
Victima violenţei de orice vârstă ar trebui să ştie unde să caute ajutor corespunzător.
Sprijinul pentru programul si l-au exprimat primariile mai multor oraşe din Israel. Ele sunt de acord să aloce la proiect 20 – 30 la sută din buget.
Vio Pop