Le Pen îl critica pe Falco pentru „dispret fata de secularism”, în favoarea musulmanilor

0
792
Le Pen îl critică pe Falco pentru „dispreţ faţă de secularism”, în favoarea musulmanilor
Liderul Frontului Naţional din Franţa, Jean-Marie Le Pen, s-a plâns miercuri, 25 noiembrie 2009, Secretarului de Stat pentru Apărare (UMP) şi Primarului Toulon, Hubert Falco, de „dispreţul acestuia faţă de secularism”, întrucât a oferit avantaje agenţilor municipali de credinţă musulmană, autorizând absenteism în „perioada Eid-el-Kebir”.
Într-o declaraţie, liderul filialei FN în regiunile Provence-Alpi-Coasta de Azur (PACA), descrie ca fiind „o discriminare scandaloasă”, această scutire a funcţionarilor musulmani din comunitatea Toulon.
„Toţi angajaţii, indiferent de religie, beneficiază în Franţa de sărbători tradiţionale creştine, pe considerente istorice, creştinismul fiind o componentă a identităţii franceze”, a declarat Le Pen.
„În timp ce preşedintele îşi arată muşchii, pledând pentru interzicerea – chestiune de altfel irealizabilă – a burqa, secretarul său de stat (…) autorizează, pe motive religioase, absenteismul în sânul administraţiei publice, ignorând populaţia laică”, a spus acesta.
Contactat de AFP, un oficial al comunităţii urbane a indicat faptul că această autorizaţie a fost o „facilitate” acordată „tinandu-se cont de importanţa aserviciilor”. „Agenţii care au beneficiat de permisiune, vor recupera această zi de lucru”, a adaugat sursa.
www.lacasuriortodoxe.ro