„Jertfa muceniceasca în Ortodoxie: Valeriu Gafencu – un sfant al închisorilor comuniste din Romania”

0
711
„Jertfa mucenicească în Ortodoxie: Valeriu Gafencu – un sfânt al închisorilor comuniste din România”
Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, la data de 11 noiembrie, slujitorii şi creştinii din raionul Drochia au avut prilejul de a asista la o întâlnire de suflet cu titlul „Jertfa mucenicească în Ortodoxie: Valeriu Gafencu – un sfânt al închisorilor comuniste din România”, avându-l ca invitat de onoare pe Părintele Arhimandrit Amfilohie (Brânză) – Stareţul Mănăstirii „Diaconeşti” din România. Alături de Părintele Amfilohie, au mai vorbit Părintele Vasile Ciobanu, Parohul Bisericii din s. Costeşti, r. Ialoveni şi Părintele Severian Gheras, Parohul Bisericii „Sf. Ioan de Kronştadt” din Chişinău.
Aceasta este practic una dintre cele mai importante conferinţe ortodoxe din Moldova, organizate în ultimul timp, având în vedere subiectele abordate şi anume viaţa creştină şi preţul sângelui martiric, omul şi îndumnezeirea sa, inima curată şi puterea smereniei, prigoana şi răbdarea pentru Hristos şi trăirea acestor stări de către Valeriu Gafencu.
Nu s-a trecut cu vederea nici mesajul sfinţilor mucenici şi cuvioşi, ca exemple de educaţie pentru tânăra generaţie, prezentat de către Părintele Vasile Ciobanu.
Conferinţa s-a închieat cu lansarea de carte „Valeriu Gafencu – sfântul închisorilor” şi cu un mesaj de adâncă recunoştinţă a Părintelui Protopop Pavel Vuluţa către cei prezenţi, în special către Arhimandritul Amfilohie, pentru profunzimea şi originalitatea discursului său.
www.mitropolia.md