Experimentul Big Bang, reluat

0
682
Experimentul Big Bang, reluat

După întârzierea de un an, aşa zişii „oameni de ştiinţă” din Elveţia au reluat experimentul prin care se încearcă simularea condiţiilor Big-Bangului, care presupun ei, a dus la apariţia universului.
La Centrul European de Cercetare Nucleară (CERN), oamenii de ştiinţă au reuşit deja că creeze fluxuri de particule bidirecţionale în acceleratorul de particule, o investiţie de 9,8 miliarde de dolari. Este deja un pas înainte faţă de tentativa din septembrie 2008, blocată de o defecţiune tehnică.
Rolf Heuer, directorul general al CERN, citat de Reuters susţine că repornirea experimentului a presupus eforturi herculiene.
Potrivit purtătorului de cuvânt al insitituţiei, James Gillies, experiementul va ajunge la etapa cea mai interesantă, când fasciculele de particule din accelerator se vor lovi la niveluri ale energiei mult mai mari faţă de cele din simulările de până acum, ceea ce probabil se va întâmpla în ianuarie.
Chiar vor să distrugă dragă pământul ăsta şi gata! Nu încap de el, măcar îmupşcă în sus! Nu destul că nu-L au ei pe Dumnezeu în sufletul lor, dar vor să-L scoată din toate inimile! Vai şi amar de capul lor!

www.jurnal.md