Cum romanii îsi omoara eficient copiii, sau ce ne asteapta si pe noi, cei din Moldova?

0
1039
Cum românii îşi omoară eficient copiii, sau ce ne aşteaptă şi pe noi, cei din Moldova?
Micuţii de până la şase ani vor fi imunizaţi cu un produs respins de alte ţări. Urticarii, convulsii şi alergii grave sunt câteva dintre efectele adverse raportate de autorităţile europene după imunizarea copiilor cu Pandemrix, vaccinul antigripă porcină produs de GlaxoSmithKline. Deşi Polonia şi alte ţări consideră că acesta nu e suficient testat pentru a fi administrat copiilor, România va cumpăra 500.000 de doze pentru micuţii de până la şase ani.
Pentru că vaccinul produs la Institutul Cantacuzino nu a fost testat pe copii cu vârste între şase luni şi şase ani, această categorie va fi imunizată cu doze de Pandemrix, produs de GlaxoSmithKline.
Vaccinul a fost refuzat de Polonia
Importul acestuia a fost respins însă în Polonia, pe motiv că nu este suficient testat, în timp ce, în Elveţia, el nu este recomandat gravidelor şi copiilor. Temerile medicilor străini sunt alimentate de Agenţia Europeană a Medicamentului, care, la secţiunea „Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizarea Pandemrix”, specifică:
„Experienţa în ceea ce priveşte administrarea la copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 9 ani este foarte limitată şi nu există date disponibile pentru administrarea la copii cu vârsta sub 3 ani”.
La minori, efectele adverse raportate după punerea pe piaţă includ convulsii şi reacţii alergice grave (rar) şi afecţiuni neurologice, precum encefalomielita (foarte rar). Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii a dat ieri asigurări că vaccinul de import a primit toate aprobările şi este sigur pentru sănătatea copiilor
www.libertatea.ro