Biserica îngrijorată de problema HIV/SIDA

0
634
Biserica îngrijorată de problema HIV/SIDA
În perioada 28-30 octombrie la Moscova şi-a desfăşurat lucrările cea de-a III-a Conferinţă în problema HIV/SIDA din Estul Europei şi Asia Centrală.
La această întrunire au participat peste 2500 de reprezentanţi ai organizaţiilor ce lucrează în depăşirea acestei maladii din peste 60 de ţări.
Delegaţia din Republica Moldova a inclus peste 40 de participanţi din cadrul ministerelor de resort, precum şi ai diverselor organizaţii ce activează în acest domeniu.
Un compartiment aprte l-a constituit depăşirea problemei prin implicarea factorului religios. Astfel, din partea Direcţiei mitropolitane a fost delegat Prot. Octavian Moşin.
Mai multe eparhii au împărtăşit din experienţa pastorală cu persoanele HIV pozitive. Au fost prezentate filme documentare despre mărturii ale celor care trăiesc cu această boală, care sunt problemele cu care se confruntă.
Au fost prezentate câteva capele unde se adună şi se roagă persoanele infectate, primind asistenţă duhovnicească şi participând la diferite servicii divine.
S-a propus intensificarea activităţii Bisericii prin amenajarea camerelor de rugăciune, oficierea slujbelor şi săvârşirea Sf. Taine, deschiderea unor biblioteci pe lângă instituţiile medicale de profil, organizarea pelerinajelor etc.
www.mitropolia.md