Astazi – 20 de ani de la trecerea intru cele dumnezeiesti a Parintelui nostru drag Arsenie Boca! Video

0
866
Astăzi – 20 de ani de la trecerea întru cele dumnezeieşti a Părintelui nostru drag Arsenie Boca! Video
Astăzi 28 noiembrie sărbători 20 de ani de la trecerea părintelui Arsenie Boca la Domnul. Am zis sărbători, deoarece trecerea sa la Domnului e zi de praznic pt noi creştinii români, căci precum zilele sfinţilor sunt sărbători, zile de praznic, de bucurie, de sărbătorire, tot la fel şi ziua părintelui Arsenie. A fost un sfânt între oameni. Unul dintre motivele canonizării oricărui sfânt este nu doar sfinţenia vietii lui, ci şi evlavia poporului adresată lui. Drept dovadă, an de an, lună de lună, duminică de duminică şi nu numai, părintele Arsenie încă adună în jurul său oameni. Se fac adevărate pelerinaje la mormântul părintelui de la M-rea Râmeţ. Au trecut atâţia ani, însă părintele va rămâne mereu între noi, pentru că inimele noastre au început să bată tot datorită lui! Părinte, de acolo din ceruri, roagăte pentru noi, care suntem acum neputincioşi în această lume şi care avem nevoie de rugăciunile tale.

Îmi amintesc cuvintele unui părinte care a participat la înmormântarea pr. Arsenie. Care povestea despre moartea sa sublimă: Într-o zi se întorcea părintele de la Bucureşti cu o maşina. În spatele lor se ţinea o maşina a Securităţii, vestita maşina neagra cu geamuri fumurii. Pr. Arsenie i-a zis şoferului: – Opreşte aici să cobor şi tu să mergi mai departe. Şoferul: – Nu Părinte! Nu vă las singur! Pr. Arsenie: Mergi acasă că ai copii! Opreşte şi lasă-mă să cobor.

A oprit maşina. A coborât.

Şoferul şi-a continuat drumul.

Securitatea i-a dat o bătaie soră cu moartea, cum numai comuniştii ştiau să facă. Te băteau în aşa fel încât nu îţi rămânea nici o vânătaie, dar îţi distrugeau toate organele din tine…

De aici i s-a tras moartea…

Slabise enorm de mult… încât la înmormântare, povestea un părintele, nasul era foarte transparent.

Acest părinte a avut binecuvântarea de a duce sicriul pe brate.
– Era atât de uşor…! Că un fulg de nea! povestea parintele acesta.


http://www.youtube.com/watch?v=9zDIfq_xNDc

 

Rugăciune a Părintelui

 

ARSENIE BOCA 2008 -6/7

 

Despre Părintele Arsenie Boca

Partea 1

Partea 2

Partea 3

Partea 4

Partea 5

 

Dumnezeu să te aibă la sânul tău şi să mijloceşti pentru mântuirea noastră!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie