52% dintre francezi îsi doresc oficierea unei slujbe religioase la înmormantarea proprie

0
931
52% dintre francezi îşi doresc oficierea unei slujbe religioase la înmormântarea proprie
52% dintre francezi îşi doresc o ceremonie religioasă la înmormântarea lor, potrivit unui sondaj publicat astăzi, sâmbătă 31 octombrie 2009, cu ocazia sărbătorii tuturor sfintilor la catolici, de „Serviciul catholic funerar” (SCF).
Creat în 2002 pentru „a reduce aspectul comercial al pompelor funebre şi pentru sprijin în etapele unei înmormântări”, SCF a declarat că asigură anual 600 de servicii funerare în Paris şi Versailles.
La întrebarea „ţi-ai dori pentru înmormântarea proprie oficierea unei slujbe religioase?”, 52% dintre respondenţi au raspuns cu Da – „un procentaj remarcabil, ţinând cont de nivelul practicii religioase din Franţa”, susţine SCF, care a comandat acest sondaj.
Potrivit studiului, peste două treimi dintre catolicii ne-practicanţi îşi doresc, de asemenea, o slujbă.
Mai mult, la întrebarea „ritualurile funerare (rugăciuni, biserică, cimitir) sunt necesare?” sondajul arată o majoritate de 69% care răspunde cu DA.
Acest sondaj a fost efectuat în perioada 21-23 octombrie 2009 de „Opinionway”, pe un eşantion reprezentativ de 1036 persoane, cu vârste de peste 18 ani, intervievate în sistem online CAWI (Computer Assisted Web Interview).