Un profesor transsexual catolic, canadian, depune plangeri la Comisia pentru Drepturile Omului

0
870
Un profesor transsexual catolic, canadian, depune plangeri la Comisia pentru Drepturile Omului
Un profesor canadian, concediat după ce angajatorul său – o şcoală catolică – a aflat că şi-a schimbat sexul, a depus o plângere la Comisia pentru Drepturile Omului de la Alberta, în estul Canadei, a raportat vineri televiziunea publică CBC.
Născut Jane Buterman, asistent profesor într-o comunitate din nordul Edmonton, acesta a decis să devină Jan, după invocarea unor probleme de identitate, şi bineînţeles apoi a informat consiliul de supraveghere al şcolilor catolice din regiune.
El a primit imediat o scrisoare de reziliere a contractului, în care se arăta că „învăţătura Bisericii Catolice afirmă că o persoană nu poate face schimbare de sex” şi că regula Consiliului este angajarea unor profesori care să fie „modele şi mărturisitori” prin predare.
Schimbarea de sex a lui Buterman ar putea crea „confuzie şi complicaţii”, în rândul elevilor şi părinţilor, se mai arăta în aviz.
Uniunea cadrelor didactice „a depus o plângere în numele lui Buterman, în prezent fără loc de muncă, la Comisia pentru Drepturile Omului.
În 1991, un alt profesor din Alberta, Delwin Vriend, a fost concediat de către un colegiu creştin pentru că era homosexual. Reclamaţia sa a ajuns la Curtea Supremă, care a decis în favoarea acestuia.
www.lacasuriortodoxe.ro