Tot mai multi protestanti din SUA trec la Ortodoxie

0
805
Tot mai mulţi protestanţi din SUA trec la Ortodoxie
Americanii tot mai des trec de la protestantism la Ortodoxie, scrie „New Yorg Times”. Potrivit datelor prezentate de acest ziar într-un număr din săptămâna trecută, în ultimii 20 de ani în Biserica Ortodoxă de Antiohia a cărei creştini sunt în special emigranţi din Arabia de Est, au trecut „mii de protestanţi a căror strămoşi au venit în America din Nordul Europei”.
„Migraţia confesională” pentru prima dată şi-a făcut simţită prezenţa în anul 1987, când au trecut la Ortodoxie aproape 2000 de evanghelişti – absolvenţi ai Seminarului Teologic din Dallas (statul Texas) şi membri ai „Mişcării Studenţeşti pentru Hristos”.
O tânără protestantă care a trecut la Ortodoxie, mărturisea că a renunţat la aşa-numita „biserică episcopală” datorită haosului spiritual şi teologic precum şi a înjosirilor morale prezente în societatea Americană”, scrie ziarul New Yorg Times.
Biserica Antiohiei este cea mai veche Biserică Ortodoxă din lume, fiind întemeiată de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Teritoriul ei canonic este Siria, Libanul, Iraqul, şi Kuweitul. Centrul ei se află în Damask. În America această Biserică are înfiinţate 250 de parohii.
În America îşi desfăşoară activitatea misionară reprezentanţi a mai multor Biserici Ortodoxe. Acestea sunt în număr de nouă: inclusiv cea Americană, Antiohiană, Greacă, de Constantinopol, Rusă, şi cea din Serbia. Potrivit mai multor calcule aici trăiesc în jur de 2, 5 milione de creştini ortodocşi.
www.pravoslavie.ru
Preluat de pe www.eph.md