Seria de mărci poştale „Case de locuit din localităţi rurale” binecuvatată de Blagocinul de Orhei

0
2412
Seria de mărci poştale
„Case de locuit din localităţi rurale”
binecuvatată de Blagocinul de Orhei
La 1 octombrie a fost lansat timbrul poştal pentru anul 2009 cu valoarea nominală de 7 lei ce reprezintă o casă de locuit din satul Butuceni, raionul Orhei, cu tirajul 100000 exemplare.
Aceasta reprezintă lansarea patrimoniului cultural al Republicii Moldova pe plan internaţional. La evenimentul dat au fost prezenţi proprietarul acestei case academicianul Victor Borşevici, reprezentanta Filateliei din Moldova doamna Tanase, Chişca Valeriu vice-director Poşta Moldovei şi Blagocinul Bisericilor din Orhei Arhim. NICODIM (Vulpe).
La rugămintea Administraţiei Poşta Moldovei, Arhim. NICODIM a binecuvantat lansarea acestei lucrări binevenite pentru cultura şi patrimoniul Republicii Moldova. În cuvîntul său, Părintele blagocin a vorbit despre Complexul muzeistic „Orheiul Vechi” şi importanţa sa pe plan naţional dar şi internaţional, care are stransă legătură cu mănăstirea rupestră de aici, în care şi-au dus nevoinţele mai mulţi călugări şi rugători.
Totodată, părintele a accentuat rolul Bisericii în promovarea valorilor culturale în sanul poporului creştin-ortodox, dorindu-le celor ce promovează cultura noastră ajutor de la Domnul şi înţelepciune spirituală în activitatea lor. Şi pe această cale, Arhim. NICODIM a adus sincere mulţumiri conducerii Poşta Moldovei, pentru tradiţionalul ajutor acordat la restaurarea mănăstirilor, bisericilor, cat şi la editarea cărţilor bisericeşti şi a calendarelor creştin-ortodoxe.
Biroul de Presă a Blagociniei de Orhei