Dalai Lama da lectii americanilor

0
772
Dalai Lama dă lecţii americanilor
Dalai Lama a „ţinut cursuri” parlamentarilor americani ieri, marţi 6 cotombrie 2009, îndemnând SUA să lupte împotriva sărăciei şi a inegalităţii, în timpul vizitei sale la Washington, marcând lipsa unei întâlniri planificate cu Preşedintele Barack Obama.
In cadrul unei ceremonii (Capitol) in care i-a fost decernat un premiu pentru drepturile omului, liderul spiritual tibetan a declarat că Statele Unite au încă multe de făcut pentru garantarea acestor drepturi fundamentale.
„Chiar şi în America, ţara cea mai bogată, există încă lacune enorme şi diferenţe între săraci şi bogaţi”, a spus acesta.
„Este nesănătos. Această situaţie trebuie să fie în mod serios stopată. Şi ei (săracii) sunt, de asemenea, fiinţe umane!”, a argumentat Dalai Lama, afirmând că „dacă aceştia vor fi mai fericiţi, vor avea de câştigat toţi americanii.”
Dalai Lama a sosit luni la Washington, ocazie care a stârnit reacţia unei părţi a clasei politice care l-a acuzat pe Preşedintele Obama că nu l-a întâmpinat pe acesta în mod corespunzător. Preşedintele Statelor Unite urmează să viziteze Beijingul în noiembrie, China opunându-se vehement contactelor liderilor străini cu Dalai Lama, pe care aceasta îl consideră ca fiind separatist.
„China se opune cu hotărâre oricărei întâlniri a funcţionarilor unui Stat cu Dalai Lama”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Ma Zhaoxu, într-o declaraţie transmisă AFP.
www.lacasuriortodoxe.ro